BlurpL3 FOLLOWERS

Thursday, 28 February 2013

>> Review : Goodbye Fabulous February

 There are so many important events happened in this February:

*
*
*
*
*
  1. Engangement Day - February, 5 
  2. Mrs Purpl3 birthday - February, 17
  3. Bersunat Naufal Amsyar - February, 23
  4. Ijab Qabul - February, 24
  5. Solemnization Day, 25   
*
*
*
 * 
*


May all this events can be remembered by Blurpl3.hehehe..


kek birthday yang dihadiahkan oleh officemate


A day to remember, Blurpl3

Wednesday, 27 February 2013

>> In-out : Birthday as a First Time Mommy



HAPPY BIRTHDAY TO ME!


 
 a gift from dearest hubby
 


February, 17 2013:
Alhamdulillah, masih diberikan nafas oleh Allah untuk melihat segala nikmatNYA. Kini, telah 28 tahun, makin bertambah juga tanggungjawab yang diberikan sebagai seorang hambaNya, anak perempuan, kakak, isteri, ummi, sahabat, pelajar, pekerja, jiran dan lain-lain. Semoga terus diberi kekuatan, kesihatan, kebahagiaan, kejayaan, kesabaran dan keberkatan dalam menunaikan segala tanggungjawab. In shaa Allah

Terima kasih buat semua yang sudi wish my birthday. Sayang semua ♥

Doakan yang terbaik & dipermudahkan segala urusan (^_^)


Walaupun hanya sederhana tetapi sempurna. Ditambah pula dengan kehadiran insan tersayang, dearest hubby & cutest Naufal Amsyar in my life. Thanks Allah SWT.



 Birthday mommy, Mrs Purpl3
 

Monday, 25 February 2013

>> In-out : 1st wedding Anniversary

Assalamualaikum wbt & apa khabar?
Nothing much to say..

Dahulu...
February, 25 2012
Majlis perkahwinan Blurpl3

Kini..
February, 25 2013
Our 1st wedding anniversary + kehadiran anak syurga Blurpl3: Naufal Amsyar bin Ab Sharul.
He almost 3 month ++

selepas majlis akad nikah

*
*
*
*
*

Abang,
Selamat ulang tahun perkahwinan yang pertama..
Semoga rumah tangga yang akan kita lalui dilimpahkan dengan sakinah, mawaddah dan rahmah..
Semoga dengan kehadiran si comel, Naufal Amsyar akan terus menyerikan dan mematangkan kehidupan kita..
Semoga rumah tangga kita sentiasa dalam redha Allah dan memperoleh keberkatan & kebahagiaan sehingga ke Jannah..

Terima kasih kerana menjadi sahabat suka duka serta suami yang terbaik!

"You`re my hubby and my friend and my strength  
And I pray we`re together in Jannah"

Love u much!

Your zaujah,
 Mrs Purpl3


Sunday, 24 February 2013

>> Rewind : Newborn Photoshoot



"With moonbeams in hand and stardust in eyes, you're a baby of heaven drifting down from the sky."
This i why i want another one of mine, Naufal Amsyar you are one cute little guy! :)


Umur: 25 hari
Tarikh: 11 Disember 2012
Lokasi: Home Sweet Home
Photographer: LittleBIGshot Photography (sini) 

*
*
*
 *
Check it out!
*
*
*
*

 Assalamualaikum semua, nama saya Naufal Amsyar bin Ab Sharul

 Wow! Sexy gitu.hehehe =p

 Ish! Malu la saya. hahaha =p

 Hey! I'm the 'BIG boss' in this company :D
 Wajah ni la, yang buat Ummi & Abi sentiasa rinduuuu
 The LOVE in our hearts
 Such a very sweet moments between three of us

 We are happy family.. Alhamdulillah

Ermm.. seolah-olah merenung masa depan je.hehehe =p
*
*
*
*
Haa.. macam mana? bergayakan anak bujang Blurpl3 ni.hehehe..


p/s: Big thanks to Kak Aiza, LittleBIGshot Photography. Nice dealing with you ..


Permata Ummi & Abi, Blurpl3

Wednesday, 20 February 2013

>> Review : Perkembangan Naufal Amsyar #3 bulan

Assalamualaikum semua,
Apa khabar?
Sedar tak sedar, rupanya sudah 3 bulan usia Naufal Amsyar.
Makin chubby, bersemangat dan bijak sekarang anak Ummi dan Abi ni..
Semoga terus membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh ya.. Ameen Ya Rabb
Ummi pun sudah mula masuk kerja, walaupun kerja fikiran ni sentiasa teringat apalah yang anak Ummi tengah buat sekarang ni.
Kalau lah boleh bawa baby sekali duduk kat sebelah ni, kan best.hehehe.. =p

Seperti biasa Ummi dan Abi perlu membawa Naufal Amsyar ke Klinik Kesihatan untuk check up 3 bulan,  

Hasilnya seperti berikut:

  • Berat: 6.2 kg
  • Panjang: 62 cm
  • BMI: 16.1
  • Lilitan kepala: 38 cm
  • Tindak balas: aktif
  • Warna bayi: normal
  • Jaundis: Nil
  • Penilaian penyusuan: breastfeeding on demand
  • Imunisasi: Diap / HIB / IPV - Dos2
Notes:
  •  Leher bayi tegak apabila didukung
  • Bayi menggerakkan semua anggotanya dengan baik (terutamanya kaki, tangan)
  • Bayi berkukur atau mengekek (terutamanya apabila bersembang dengan Ummi dan Abi, sewaktu belajar Alif Ba Ta)
  • Bayi terkejut pada bunyi kuat (ketika bersin pun Naufal Amsyar terkejut)
  • Bayi membalas senyuman (terutamanya ketika namanya dipanggil)
  • Bayi memandang muka anda (terutamanya ketika breastfeeding)
Bimbingan awal:
  • Luangkan masa untuk bermain dan bercakap dengan bayi anda
  • Pilih alat permainan yang selamat dan sesuai untuk bayi anda

 saya sudah 3 bulan sekarang :-)


 Ummi dan Abi, Blurpl3
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...