BlurpL3 FOLLOWERS

Thursday, 13 December 2012

>> Rewind : Sebelum dan Selepas Bercukur Hari ke-7

Assalamualaikum & apa khabar rakan-rakan blogger serta silent reader. Kali ni Blurpl3 nak update info tentang bercukur rambut our little caliph iaitu Naufal Amsyar. Rambut Naufal Amsyar ini dipotong dan dicukur sendiri oleh abinya, Mr Blu3 pada hari ke-7. Pada hari yang sama putera kesayangan kami diberi nama secara rasmi. Lebih kurang 3 jam juga la nak menyiapkan sesi bercukur ni. Sepanjang bercukur ni juga la Naufal Amsyar perlu dibreastfeed. Masa ni saja la yang boleh memudahkan sesi bercukur. Kalau tak, kepala Naufal Amsyar mesti bergerak-gerak. Seriously, first time nak mencukur kepala bayi ni risau sungguh, takut terkena kulit kepalanya yang halus dan lembut ni.

Tambahan pula, bercukur pada waktu malam, memang la kena buka mata luas-luas. Walaupun rasa mengantuk dan letih tetapi demi putera kesayangan ni, Blurpl3 gagahi juga hingga selesai.Peralatan untuk bercukurGambar sebelum bercukur. Handsome tak saya?hehe ;p


Gambar selepas dicukur. Sampai tertidur saya tunggu abi habis cukur rambut saya. hehehe..

Alhamdulillah, hari ke-7 juga tali pusat Naufal Amsyar telah pun gugur. Sedar-sedar habis bercukur, tali pusatnya kering dan gugur. 

Sekian.Ummi wa Abi, Blurpl3

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...