BlurpL3 FOLLOWERS

Wednesday, 19 September 2012

>> FYI : Gerakan Baby Dalam Perut Ibu


Assalamualaikum wbt buat kawan-kawan blogger semua dan juga silent reader. Diharapkan agar semuanya baik-baik je ye. Kali ni Blurpl3 nak share info tentang gerakan baby dalam perut ibu. Ada macan-macam cara dan gaya tau.hehehe... Semenjak 22 weeks lagi Mrs Purpl3 dah mula terasa gerakan 'our little caliph' ni dan sekarang makin aktif rasa gerakan dia. hehe..Syukur Alhamdulillah =) (Tak tau nak gambarkan perasaan tu macam mana...)


Antara gerakan tersebut seperti:-

1) Kadang-kadang badan baby bergulung
2) Kadang-kadang baby melakukan pergerakan melompat
3) Kadang-kadang takut bunyi yang di luar
4) Kadang-kadang baby menari dalam badan ibu
5) Kadang-kadang perut ibu akan mengikut tindakan apabila baby bernafas
6) Kadang-kadang baby akan menendang ibu apabila tidak gembira
7) Baby akan menghulurkan belakangnya
8) Baby akan ada tindakan merangkak
9) Juga suka bergolek
10) Sering sendawa


Bertambah excited apabila dapat melihat gerakan-gerakan tersebut sewaktu proses 3D 4D Scan lebih kurang 2 minggu lepas. Pelbagai reaksi dapat dilihat..Subhanallah. Ada muka tidur, senyum, masam, buka mata, pandai memberi respond apabila ummi dia bagi arahan dan etc. Hanya Allah yang tahu perasaan dalam hati ni pada masa itu ;-)


InsyaAllah, nanti Blurpl3 update entry 3D 4D scan ye.


p/s: sekarang ni pun baby tengah bergerak2 dalam perut.hehe..

Doakan supaya dipermudahkan segalanya, Blurpl3

6 comments:

nur said...

uish banyak rupenye aktiviti sikecik dalam perut ni..huhu.masuk 7 bulan mmg baby aktif sgt2..berombak2 perut

choclairissa@intan marliana said...

huhu teringin nk rase..indahnye ciptaann Allah kan :)

BLuRpL3 said...

NUR: itu la..banyak gerakan baby ni. nisa pun baru tau.hehe..hampir setiap masa ada gerakan dalam perut kan :)

BLuRpL3 said...

CHOCLAIRISSA@INTAN MARLIANA: Subhanallah, ciptaanNya tersangat indah..kami doakan awak juga akan rasai juga, insyaAllah :)

xi da ya said...

comelnye pergerakan2 tu..hihi.
skrg dah 8 bulan,mmg trasa sngt perut ni grak2..berombak2.:)

BLuRpL3 said...

XI DA YA: hehe.. comel kan. sekarang dah week ke berapa? sama la kita. hehe ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...